Общо 24 години затвор за трима, извършили въоръжен грабеж в Първомайци

Царевград Търнов

14-10-2014, 17:24

Снимка:

Wikipedia

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

По-тежки присъди от първоначалните даде на бандитите втората инстанция

Великотърновски апелативен съд увеличи присъдата на три лица, признати за виновни за въоръжен грабеж в село Първомайци, информират от институцията. С това въззивната инстанция отмени присъда на Окръжен съд – Велико Търново. На 18 февруари 2011 г. в горнооряховското село маскирани мъже, въоръжени с „Калашников” и пистолет, отвлякоха микробус "Пежо Боксер". В буса е имало 11 385 лева оборотни средства и цигари на стойност 18 044 лева.

По-късно микробусът със завързания шофьор Николай Николов, част от парите и цигарите бяха открити в местността "Селището" край Самоводене.

На 20 февруари в Разград бе задържан бившият европейски и световен шампион на 200 метра Николай Антонов-Таланта, наричан най-бързия бял мъж на планетата.

На следващият ден бяха задържани Марин Петров от Страхилово и Евелин Дешев от Горна Оряховица - собственик на магазина в село Първомайци, който бусът е зареждал преди нападението. Последен на 23 февруари в Гърция е задържан 25-годишният Венцислав Петров от Разград, извършил въоръжения грабеж заедно с Николай Антонов.

Обвинението към Николай Антонов бе свалено, тъй като според медицинска експертиза той има психични проблеми и не може да отговаря за постъпките си.

Апелативен съд – Велико Търново отмени присъдата на Окръжен съд в в частта с която подсъдимия Венцислав Петров е признат за невинен и оправдан. Съдът го призна за виновен в това, че на 18.02.2011г в с. Първомайци държал огнестрелно оръжие автомат Калашников и боеприпаси, без да има за това надлежно разрешение и отмени присъдата в частта, с която той е признат за виновен за отнетото МПС. Присъдата на Венцислав Петров бе увеличена на от шест на осем години ''лишаване от свобода''.

По отношение на Марин Петров Съдът увеличи размера на присъдата от четири години и шест месеца на десет години ''лишаване от свобода'', а по отношение на Евелин Дешев - от четири години и шест месеца на шест години ''лишаване от свобода'' при строг режим

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред ВКС в 15-дневен срок.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов