Община Добрич изплаща помощи на пострадали от наводнението

Мисия Добрич

14-10-2014, 19:03

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Дариха на 16 ученици, пострадали от наводнението учебници

Предоставената сума не може да превишава стойността на данъчната оценка на жилището

Община  Добрич започва изплащането на възстановителната помощ на собствениците на сгради, пострадали от наводнението на 19 и 20 юни тази година. Право на възстановителна помощ имат физически лица, собственици на законно построени и единствени жилища, засегнати от бедствието или лицата, които имат учредено вещно право на ползване на тези жилища, за които са издадени Заповеди по чл.195, ал.4 или ал.6 от Закона за устройство на територията.

Възстановителната помощ се предоставя за строително-монтажни работи. Осигурени са средства и за премахване на жилищни сгради, за които е издадена заповед от кмета - негодни  за използване, застрашени от самосрутване или такива, които не могат да се поправят.Предоставената помощ се определя в размер, осигуряващ минимално необходимите битови условия на собствениците или лицата, които имат учредено вещно право на ползване и не може да превишава стойността на данъчната оценка на декларираното жилище.

Възстановителната помощ се предоставя на собствениците, след като те представят  необходимите документи. Подробна информация е публикувана на сайтa на Община Добрич.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов