Обгорелият при взрив на газова бутилка във Вардим вече е извън реанимацията

Животът

15-10-2014, 10:06

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Взрив на газова бутилка потроши къща в село Вардим

Съселяни на Георги Георгиев днес даряват кръв в русенската клиника

64-годишният Георги Иванов Георгиев от свищовското село Вардим, който тежко пострада при газов взрив в дома си, вече е изведен от реанимация. Преди дни страшна експлозия, причинена от теч на газ за битови нужди, събори половината къща на мъжа. След инцидента човекът бе откаран по спешност в русенската клиника по изгаряния с 40% поражения по тялото. За щастие лекарите вече са успели да стабилизират обгорелия пациент, но състоянието му е все още много тежко.

За Velikotarnovoutre кметът на Вардим Сенка Добрева разказа, че всички в селото са съпричастни. Днес трима млади мъже от Вардим ще пътуват до Русе, за да дадат кръв за Георги. Други шестима доброволци вече са помогнали, тъй като на пострадалия постоянно се прелива кръв.

Междувременно от Гърция се е прибрала съпругата на Георги Георгиев, за него се грижи и дъщеря им. Пациентът има нужда от особено внимание, тъй като при взрива е пострадал и хранопроводът, поради което се налага специално захранване.

Инцидентът в дома на Георги Георгиев стана в ранните часове на 9 октомври, докато той понечил да приготви сутрешното си кафе. Страшният взрив, който последвал, разбудил цялото село и сринал къщата на човека. Той е оживял като по чудо. По това време Георги е бил сам у дома си, тъй като съпругата му работи в южната ни съседка, а дъщеря им живее другаде.

Причините за ужасния инцидент все още се изясняват.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов