Проф. Пенчо Пенчев: Само ГЕРБ има ясна програма и цели устойчиво развитие на страната

Животът

15-10-2014, 13:17

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

ГЕРБ е единствената партия, която има ясна програма и залага на доктрината за устойчиво развитие, заяви пред Velikotarnovoutre проф. Пенчо Пенчев, който бе втори в листата да Великотърновски избирателен район. По думите на избрания за народен представител, най-голямата партия у нас е показала, че винаги се ръководи от дългосрочна визия, вместо да работи на парче. По време на всеобща криза ГЕРБ успя да запази равновесие във функционирането на всички системи, припомни Пенчев. Правителството на ГЕРБ успя, освен това, да създаде условия за развитието на отделните сектори, което бе признато от различни международни институции - Европейската комисия, Световната банка, Международния валутен фонд, Европейския съюз и т.н.

Развитието на страната и на региона минава през икономическа стабилност, екология и инфраструктура, подчерта професорът, в отговор на тезата, че асфалт не се яде. Без развита инфраструктура не може да се очакват сериозни инвеститори, посочи Пенчев и подчерта, че именно инфраструктурата е тази, която създава предпоставки за функционирането и развитието на социалните сфери на дейност. Той посочи, че по оценка на проведения през тази година Световен икономически форум в Давос, всяко евро, похарчено за съоръжения в инфраструктура, генерира икономическа възвръщаемост между 5 и 25%. ''Това е едно от обясненията за бързия икономически растеж на възникващите пазари, които са поставили на преден план инфраструктурата", отбеляза проф. Пенчо Пенчев. Още веднъж той изрази задоволство от факта, че останалите народни представители от Великотърновски регион са прегърнали и лансират приоритетите на ГЕРБ.

От позицията на областен управител в периода 2009 – 2013 г., проф. Пенчев припомни редицата инфраструктурни проекти, реализирани в Област Велико Търново по онова време. Сред тях са зарязаният с десетилетия път Павел-Совата, който е връзката на Свищов с областния център, непроходимият по-рано Елена - Твърдица, амортизираният Елена - Сливен, Пътен възел „Качица“ и т.н.

Единственият добър изход за страната в настоящата ситуация е стабилно правителство с премиер Бойко Борисов, категоричен е професор Пенчев.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов