Мними доктори, измамили старица с 1000 лева, отиват на съд

Крими

16-10-2014, 12:27

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Възрастните продължават да се подлъгват в телефонни измами

Възрастната жена дала парите, скътани за погребение

Пред съда в Павликени ще се изправят жители на русенския град Ветово, който наред с горнооряховския квартал Калтинец се смята за Меката на телефонните измамници. Преди дни прокуратурата е внесла обвинителен акт срещу 30-годишния Атанас Атанасов, Илия Вълчев /56 г/ и Ангел Ангелов /33 г/, които са добре известни на полицията. Тримата подсъдими успели да ужилят възрастна жителка на Павликени с 1000 лева. Случаят е от 22 юли, когато измамниците изиграли телефонния си театрален етюд пред 86-годишната Славка Симеонова, с която се свързали на домашния й телефон.

Един от триото се представил за доктор от ортопедичното отделение на великотърновската болница. „Д-р Никола Николов“ казал на бабата, че снаха й е в отделението със счупен на две места крак и се налага спешна операция, тъй като рентгеновата снимка показвала много тежка контузия. Измамникът, представящ се за лекар поискал 9000 лв. за интервенцията. Минути по-късно бабата чула в слушалката преправен женски глас. Жената взела риданията за автентични и чула от „снаха“ си страшните думи: "Ако не бъда оперирана, ще остана в инвалидна количка и тогава ще сложа край на живота си".

Разстроена, възрастната жена продължила да говори с мнимия доктор. Той попитал колко пари може да събере бабата и склонил на хилядата, които тя имала скътани, за да не товари близките си с разходи по собственото й погребение. Фалшивият лекар обяснил, че ще изпрати санитар, който да вземе парите. Уговорили се срещата да се състои в района на болницата в Павликени. За да бъде разпозната, Симеонова трябвало да върти в ръце ключ на синджирче. На уговорената среща единият от измамниците взел парите, после сумата била поделена между тримата.

Още същата вечер възрастната павликенчанка се свързала със снаха си и разбрала.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов