Започва детския футболен турнир за Купа "M&BM" във Велико Търново

Мисия

17-10-2014, 10:04

Снимка:

личен архив

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Ще успеят ли тази година малките виолетови да спечелят златото, предстои да разберем

Стартира осмото издание на футболния турнир за Купа „M&BM". Състезанието за деца ще се проведе днес и утре в ДКС „Васил Левски” във В. Търново. В надпреварата за малчугани се включват осем отбора, съставени от малки футболисти, родени след 1 януари 2002 година. Жребията отреди в първа група сили да премерят отборите на „Локо” /Г. Оряховица/, „Академик” /Свищов/, „Левски 1986” /Стражица/ и „Аркус” /Лясковец/. В предварителната фаза във втора група един срещу друг ще излязат „Етър ВТ”, „Чумерна” /Елена/, „Янтра” /П. Тръмбеш/ и ОФК „Павликени”. Първата футболна среща между „Локомотив” и „Аркус” започна в 9 часа а, 45 минути по- късно етърци излизат срещу павликенци. Програмата за деня приключва с двубоя „Янтра”- „Етър ВТ” от 17:15 ч.

В събота от 9:00 часа е мъчът за 7- 8 място. Най-важният мач е насрочен за 11:45 часа. Тогава стартира финалният двубой, който ще определи победителят. Церемонията по закриването започва в 12:30 часа.

Миналата година етърци останаха на второ място, след като малчуганите от Горна Оряховица успяха да грабнат златато. Дали нашите момчета ще успеят да извоюват първото място - предстои да разберем.

Срещите са от по две полувремена от по 15 минути в групите и от по 20 мин. Във финалната фаза. На терена са 6 плюс един състезатели, смените са неограничен брой, но при спряна игра. По традиция президентът на фирма „M&BM" Павел Петров осигурява пълна футболна екипировка за всички участващи отбори, както и множество индивидуални награди. През последните години той поемаше и издръжката на най- добре представилите се тимове. Какво ще реши за това издание ще стане ясно по време на награждаването.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов