Част от данъка на лизинговите автомобили да остава в общината, в която са закупени

Царевград Търнов

18-10-2014, 08:07

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

За първи път във Велико Търново се организира автомобилно изложение

Тази възможност са обсъждали кметове от НСОРБ

Членове на Националното сдружение на общините в България са обсъждали възможността част от данъците на лизинговите автомобили да остават в регионите, от които са купувачите. Това каза при откриването на Първото автомобилно изложение във Велико Търново кметът Даниел Панов.

В момента, докато не изплатят пълната сума на лизинга, гражданите, закупили автомобили по този начин, плащат дължимите налози там, където е регистрирана лизинговата компания. Основно тези дружества са със седалище в София. Така нови мощни автомобили са част от трафика на Велико Търново и други градове, но всички данъци влизат само в софийската община. „Търсим варианти част от данъка да остава и в общините, където са продадени автомобилите. Освен всичко, по този начин кметовете и администрациите ще стимулираме продажбите. Надявам се новият парламент да направи нужните законодателни промени“, каза Даниел Панов при откриването на автомобилното изложение в старата столица. Той поздрави организаторите и изрази надежда, че събитието слага основите на бъдеща традиция. „Началото е трудно, но догодина с подкрепата на общината, се надявам на изложението да има още повече участващи марки и повече посетители“, каза кметът.

Участници в събитието, организирано от Сдружението на автосервизите в старата столица с подкрепата на Общината, са всички марки с представителство във Велико Търново. Това са Опел, Фолксваген, Тойота, Ситроен, Грейт Уол, Форд, Мазда, Сузуки, Шкода, Рено, Дачия, Пежо, Кия и Сеат. На паркинга пред „Метро“, където се провежда изложението, са показани коли от всичките тези марки, като моделите ще останат там до неделя.

Посетителите на първото автомобилно изложение във В. Търново имат възможността да се потопят в света на съвременното автомобилостроене, а всички представени коли се предлагат със специални условия за покупка. На разположение са авто търговци, които разясняват всичко, свързано с конкретни модели и параметри на автомобилите, както и специалните условия, и предлаганите начини за финансиране.

Заедно с кмета Даниел Панов, гост при официалното откриване на изложението бе и председателят на Великотърновския общински съвет Николай Ашиков.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов