Съдът прибра в ареста опасен рецидивист

Крими

19-10-2014, 11:41

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Преди два дни мъжът от Габрово ограби в старата столица учителка, паникьоса цял квартал

С определение на Районен съд – В. Търново на 34-годишният А. И. от Габрово бе наложена постоянна мярка за неотклонение «задържане под стража». Срещу него в РУ – В. Търново е образувано досъдебно производство за грабеж., извършен в условията на опасен рецидив.  

В 19,35 ч. в сряда в търновското полицейско управление бил получен сигнал от 40-годишна жена, която съобщила, че току-що на ул. «Поп Матей» във В. Търново непознат мъж, изтръгнал със сила дамската чанта от ръцете й. Потърпевшата е учителка в местна гимназия, в чиято чанта имало 75 лв. и важни лични документи. Заради инцидента, живущите на няколко улици край Самоводската чаршия, изпаднали в паника. 

В района на местопроизшествието неззабавно бяха изпратени полицейки екипи, които започнали претърсване на близките райони. След броени минути в градинка между няколко къщи, свит под пластмасова градинска масичка, криминалистите се натъкнали на 34-годишният А. И. от Габрово. Той се оказал известен на полицията рецидивист, многократно осъждан за подобни престъпления. Вещите, предмет на престъплението, били на земята до него и първоначално той лансирал тезата, че друг мъж, преминаващ наблизо му ги подхвърлил.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов