Kуклен театър посветен на безопасността на движението по улиците

Велико Търново Лайф

20-10-2014, 08:38

Снимка:

Театър Весел

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Търновска премиера на „Аладин“ на сцената на Театър ВЕСЕЛ

Театър Весел покани "Ивето и Вълкът"

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 25 октомври от 11.00 ч. в читалище "Искра" във Велико Търново, гостува спектакъл на Държавен куклен театър - Бургас. "Ивето и вълкът" е заглавието на пиесата, чиято премиера е реализирана на сцената на морския град в началото на март тази година. Спектакълът е посветен на безопасността на движението по улиците и на спазването на правилата от най-малките пешеходци. Автор на текста е Георги Джилянов. Постановката е на Ирослав Петков, сценографията и куклите – на Мара Ибришимова, а музиката – на Андрей Дреников. Актьорите, които участват в спектакъла са Женя Георгиева и Делян Кьосев.Пиесата се реализира съвместно от екипа на сдружение "SOS-ПТП" и Държавен куклен театър - Бургас. Така се ражда една прекрасна, забавна и поучителна куклена пиеса. Това е достоенен пример как сдружение "SOS-ПТП" заедно с граждани, неправителствени организации и държавни институции могат да работят заедно и да бъдат последователни в  реализирането на поставените цели за опазване живота и здравето на децата! Малки и големи ще си припомнят правилата, които трябва да спазваме като шофьори и пешеходци.
На XV-ия Международен фестивал за спектакли за деца „Вълшебната завеса“ през май 2014 спектакълът впечатлява детската публика със своята динамика и блестящ актьорски дует.  

През ноември бургаските театрали ще гостуват с "Бон-бон, оле!" (едно шеметно, пъстро, магическо куклено вариете), а в началото на 2015 година - със "Забава в горската дъбрава".

Проектът на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с подкрепата на Община Велико Търново.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)