Неделно училище в Горна Оряховица ще запознава деца с православната вяра

Животът

20-10-2014, 16:41

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Школото е по идея на отец Зоран Мамучевски

Неделно училище за деца отвори врати в Горна Оряховица. За втора поредна година то е по идея на отец Зоран Мамучевски и се помещава в храмът „Св. Трисветители” в квартал „Пролет”. Школото ще дава знания свързани с християнската вяра, ще учи малчуганите на доброделите и морал. Освен деца, знания за нашата религия ще могат да научат родителите им. Обучението и използваните материали са безплатни. 

Децата, които ще посещават школото през новата учебна година ще бъдат разделени в три възрастови групи: 5 - 7 г., 7 - 9 г. и 9 - 11 г., като при необходимост ще бъде сформирана и такава за по-големи малчугани. С нелеканата задача да обучават малгуните са се заели дипломираните богослови - Стамена Борисова от СУ „Св. Климент Охридски” и Магдалена Димокова от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. Първият урок ще беше на 19 октомври от 11: 00 часа и съвпадна с празника на Свети Иван Рилски. 
За възпитаниците на неделното училище са планувани екскурзии до различни манастири и черкви в България. Пътуванията също са спонсорирани от дарители. 

Училището бе открито на от 19 октомври и ще работи всяка неделя до края на май 2015 година




Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов