Снимат документален филм за Севлиево

Животът

21-10-2014, 11:47

Снимка:

Община Севлиево

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Видеото ще бъде излъчено 20 пъти в национален ефир

Документален филм за град Севлиево е следващата лента, която ще стане част от телевизионната поредица „Световните градове на България“. По поръчка на Община Севлиево международен снимачен екип пристигна в града ни, за да заснеме филма. Филмът за Севлиево ще има на 20 изпъчвания в национален ефир, ще бъде качен в youtube и в телевизия DanubeTV. По този начин Севлиево ще придобие още по-голяма популярност, тъй като във филма ще бъде включено историческото наследство и природните забележителности.

Документалният филм за Севлиево ще бъде следващата телевизионна сензация, за която всички ще говорят. Той ще представи духа на предприемчивата, но със запазени традиции българска община.

Севлиево е място, което всеки българин ще поиска да посети, след като изгледа този филм. То все още е обвито с мистика, романтика и напълно уникален собствен чар.

В този филм екипът ще търси общото между прагматизма на консервативното протестантство и епохата на Реформацията в Западна Европа. Лентата ще докаже, че трудолюбието може да прехвърли мост между географските и духовните територии на понятията Запад и Изток.

Екипът е изработил филма „София – Историята на Европа“. Това е най-популярният филм за София в цялата й история. Гледан е от милиони по телевизиите в България и от стотици хиляди в мрежата. Освен за София, поредицата е излъчвала филми за Варна, Добрич, Брацигово, Бяла и още много български градове. Концепцията на поредицата е да представя страната ни със световно значимите паметници, събития и личности, които са променили не само България, но и Европа.

„Световните градове на България“ е съвместна продукция на Българската национална телевизия и на телевизия DanubeTV.

DanubeTV  е телевизия, създадена, за да разказва за живота, традициите и културата на народите , които споделят общо минало, настояще и бъдеще по поречието на най-дългата  река в Европа. Телевизия Дунав е основана, за да участва с влиянието си в решението на общия екологичен проблем. Подготвена с голям международен екип, телевизията е пространство за общи морални и естетически ценности.

Екипът с цялата техника в момента се намира в Севлиево, където тече денонощен снимачен процес. Продуцентът на филма Степан Поляков  има зад гърба си завидно количество качествени документални филми за редица български градове, сред които е и „София – Историята на Европа“. Той е и продуцентът на поредицата „Световните градове на България“. Главен оператор на филма е Момчил Александров, снимал „Йога войн“ на Ярив Лернер и официален оператор на испанския футболен тим „Хетафе“. Музиката към филма е поверена на Симеон Германов, изявен музикант и текстописец, композитор на музиката в „София – Историята на Европа“, както и на Майкъл Блек, английски музикант и композитор. Никола Бошнаков, едно от известните лица в българските кино среди, режисьор на филма „Джеки, Джони и Чарли не са имена на кучета“, също ще вземе участие в продукцията на филма.




Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов