200 лева глоба за обида на полицай, 100 - за счупено стъкло

Крими

21-10-2014, 12:20

Снимка:

Wikipedia

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Съдът в Горна Оряховица санкционира пияни скандалджии

Две хулигански прояви от тази неделя скоротечно влязоха в съда, а извършителите им вече са с официално наложени санкции от Горнооряховския районен съд.

Глоба 100 лв. е наложил съдът на 21-годишен мъж от Димитровград, който в неделя по обяд вилнял в железничарския град. В нетрезво състояние той ударил с юмрук странично стъкло на караулната кабина, намираща се пред полицейското управление в Горна Оряховица. Стъклото се счупило, а хулиганът бил прибран в полицейския арест за 24 часа. Съставен му бил акт по Указа за борба с дребното хулиганство.

200 лв. пък е глобата, наложена от същия съд за друга хулиганска проява, извършена отново в неделя. 40-годишният П. Б. от Лясковец обиждал местни полицаи и се държал непристойно. Около 19.30 ч. униформените посетили дома на мъжа на ул. «В. Левски» заради сигнал за битов скандал. Мъжът бил видимо пиян и агресивен и опитал да попречи на служителите на реда да извършат проверка. Вследствие на това той също се сдобил с акт за хулиганство, а по-късно – и с глоба



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов