Акция „Зима 2014“

Животът

21-10-2014, 15:13

Снимка:

Velikotarnovoutre.bg

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стартираме зимата без нито един лев за изкърпване, маркировка и мантинели

Опасно за живота е пътуване с неподготвен за зимата автомобил, припомнят от полицията

В началото на ноември стартира акция „Зима 2014“. Тя се провежда ежегодно от 1994 насам.

„Всички институции сме се обединили за да направим сезона добър.“.Това заяви комисар Антон Антонов, заместник-директор на Дирекция „Опазване на обществения ред и контрол на пътното движение“ при Главна дирекция „Охранителна полиция“, днес на брифинг във Велико Търново.

„След като знаеш, че в петък ще има снеговалеж, не е нормално в петък да тръгнеш да пътуваш за някъде и да разчиташ, че всичко ще е чисто до асфалт. Естествено, че ще има временни затруднения. Трябва хората от пътнопочистващите фирми да си свършат работата. За което почистване ние трябва да осигурим нормални условия да се осъществи.“- заяви Антонов. Той припомни за съществено важната част от приноса на всеки шофьор в за автомоболното движение, а именно – смяната на летните със зимни гуми.

На брифига става ясно още, че ще бъдат проведени няколко специализирани акции, съвеместно с Държавна автомобила администрация. Бяха отблезяни най-проблемите точки в страната: Прохода на Републиката, Предела между Симитли и Разлог, автомагистрала Хемус – между Шумен и Варна, връзките към граничните пунктове в Северозападна България.

Стоян Сендов, заместник-председателят на СБА, призова всички водачи на моторни превозни средства да използват възможността за безплатна проверка на техническото състояние на автомобила си в сервизите на СБА и „Мото Пфое“ от 3 до 10 ноември. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов