Няма битови абонати, пожелали да им пуснат парното от четвъртък

Животът

21-10-2014, 16:23

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Въвеждат нов начин за плащане на парното във Варна

Минус 3 градуса ни чакат след сряда

В битовите сгради, използващи услугите на великотърновската „Топлофикация“ няма да бъде подадена топлина за радиаторите в четвъртък, когато прогнозите сочат температурите тук да паднат до минус 3 градуса. Причината не е в липсата на готовност от страна на дружеството, а в липсата на инициатива от страна на абонатите, категоричен е управителят на „Топлофикация“ инж. Красимир Игнатов. „Процедурата при нас е много ясна – само при заявления от страната на ползващите нашата услуга, подаваме топлина, при рязко падане на температурите“, отсече Игнатов. Към настоящия момент нито едно заявление не е постъпило в топлофикационното дружество. Заявлението трябва да е от името на поне 50 процента от ползвателите на абонатната станция.

По отношение на училища, социални заведения и обществени сгради процедурата е по-опростена и към тях топло може да се подаде за минути.

Иначе и във В. Търново важи правилото, че парно се пуска при температури около и под 12 градуса, в продължение на три и повече дни. „Готовност за топлоподаване имаме още от 1 октомври, но досега във Велико Търново не се е случвало да пуснем парно преди 1 ноември“, обясни Красимир Игнатов. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов