294 100 лева неизплатени заплати наложиха намесата на Инспекцията по труда

Животът

22-10-2014, 09:00

Снимка:

pravda.bg

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Инспекторите установили увеличение на нарушените права на работещите

1 922 работещи от 2 предприятия са били ощетени поради забавено изплащане на своите трудови възнаграждения през месец септември, заяви Невена Стефанова, директор на Дирекция „Инспекция по труда“ – град Велико Търново. Заплатите са били в размер на 294 100 лева. След намесата на контролния орган чрез предприемане на принудителни административни мерки със задължителни за изпълнение срокове недобросъвестните работодатели са изпълнили част от необходимото. Те са изплати работни заплати в размер на 11 294 лева. Все още не са изтекли сроковете на задължителните предписания. Служителите предстои да получат още общо 282 851 лева, уточни Стефанова.

За виновното не изпълнение на правното задължение на работодателя да изплаща в определеното време възнагражданията са съставени 8 акта за административни нарушения.

Освен този случай Инспекцията по труда е установила още нарушители на трудовото законодателство, заяви директорът на дирекцията. Съставени са 32 акта за осъществени състави на административни нарушения.

През изминалия месец са констатирани 720 нарушения на трудовото законодателство, а предприетите принудителни админитративни мерки са 709 на брой.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов