150 малчугани от великотърновски детски градини ще ритат в „Етър“

Спорт

22-10-2014, 15:25

Снимка:

Архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Да приобщи подрастващите към спорта, е целта на президента Александър Нанков

Футболният клуб на Велико Търново привлича на страната на спорта 150 деца от детските градини във Велико Търново. Малчуганите вече са част от „Етър”, след като клубът подписа договори с три детски градини – в кварталите „Бузлуджа”, „Колю Фичето” и „Картала”. Това съобщи за Velikotarnovoutre Александър Нанков, президент на клуба и автор на идеята.

„Още когато започнах да се занимавам с „Етър“ отдадох много важно значение на две неща – преминаването на представителния отбор в по-голяма група и развитието на детско-юношеската школа“, заяви Александър Нанков. По думите му успехите на младите футболисти на "Етър" носят голямо удовлетворение. Сега той надгражда започнатото. Относно най-младото попълнение, Нанков е категоричен, че не е задължително всички от тези 150 деца да станат футболисти. „Важно е да се запознаят с идеята „Етър“, с историята и успехите на клуба. Множо важно е и да приобщаваме децата към спорта!“

За всяко от 150-те деца, с които „Етър“ занапред ще работи, Нанков е осигурил виолетова фанелка с емблемата на отбора. 50 екипа пък президентът е купил за младите етърци, които в момента са в предучилищна възраст. "Всеки трябва да прави по нещо за града си, според възможностите си", отсече Нанков.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)