Шестокласниците от СОУ „Георги Измирлиев” се представиха най-добре в Празника на знанието

Животът

23-10-2014, 09:04

Снимка:

Община Горна Оряховица

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Празник на знанието организират РЗИ и Община Горна Оряховица

В състезанието участваха ученици от Горна и Долна Оряховица, както и Поликраище

13 отбора шестокласници от училища в Общината се включиха в Празника на знанието, който се проведе парк „Хр. Ботев”. Празникът, посветен на здравословното хранене, се организира от РЗИ – Велико Търново и Община Горна Оряховица.

Най-добре в надпреварата се представи отборът на VІ „а” клас на СОУ „Георги Измирлиев”. След тях на второ място се класира VІ „в” клас от същото училище, а шестокласниците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” с. Поликраище останаха трети. В състезанието взеха участие още отбори от СОУ „Вичо Грънчаров”, ОУ „Иван Вазов”, ОУ „Св. Паисий Хилендарски” и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” Долна Оряховица.

Всеки от отборите включваше по трима ученици от 6 клас, които имат познания в областта на здравословното хранене и вредите от употреба на алкохол. Преди началото на състезанието бе изтеглен жребий за представяне на отборите. Те бяха оценявани на база на показаните знания и умения по зададените теми.

В парк „Хр. Ботев” бяха разположени 4 пункта, на които съдии оценяваха дейностите на отборите. На първия пункт учениците трябваше правилно да подредят хранителна пирамида, на втория пункт отговаряха на въпроси, свързани с тютюнопушенето, на третия пункт изпълняваха физически упражнения, а на четвъртия правиха алкохолен тест. Забавно предизвикателство пред състезателите бе начинът, по който те трябваше да се придвижват между пунктовете. До първия пункт децата пристигаха бягайки, до втория се придвижваха на „куц” крак, до третия стигаха с „патешко ходене”, а до четвъртия двама от състезателите носеха третия на „столче”.

Отборите получиха предметни награди осигурени от РЗИ - Велико Търново и кошници с плодове и зеленчуци от Община Горна Оряховица.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов