"Паякът" ще излиза по-солено на шофьорите нарушители

Царевград Търнов

23-10-2014, 11:54

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Паякът, вдигащ неправилно паркираните коли във Велико Търново се счупи

42 лева за преместване на автомобил и 15 лева за скоба искат от "Паркинги и гаражи"

По-високи цени за принудително задържане и преместване на неправилно паркирани автомобили искат от общинската фирма „Организация на движението, паркинги и гаражи” - Велико Търново. 
Предложението за нова калкулацията на цените вече е представено пред Постоянните комисии по „Бюджет и финанси” и „Икономически въпроси” към Великотърновския общински съвет. Според управителя на "Паркинги и гаражи" Иван ламбов, цените по които до сега работи дружеството не са променяни от 2008 година. От тогава до сега горивата са драстично по-скъпи, увеличена е и минималната работна заплата за страната.  

Предложението е премахването на ограничителна скоба да бъде увеличено от 10 на 15 лева, а репатрирането на неправилно паркирани автомобили да се промени от 36 лева на 42 лв. 
 Управителят на фирмата е направил съпоставка на цените на дейностите във Велико Търново с други градове в страната, според която в старата столица са най-ниски. В София и Варна цената за репатриране на автомобил е 60.00 лева, а премахването на скоба е 30.00 лева. В Бургас и Стара Загора „паякът” вдигал неправилно паркиралите отново за 60.00 лева, но скобата е на цена 20.00 лева. В Русе и Пловдив преместването на автомобил струва на водачите 40.00 лева, а премахването на скоба - 20.00 лева. 
Предложението за увеличаване на цените ще бъде гласувано на предстоящата сесия на Великотърновския общински съвет на 30 октомври. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов