Иновативни практики за привличане на младите хора в музеите

Мисия

24-10-2014, 08:33

Снимка:

Община Габрово

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

В Габрово бе проведе дискусия за връщане на интереса към музеите

Дискусия, свързана с иновативните практики за привличането на млади хора в музеите се проведе в сградата на ИМКА – Габрово. Събитието част от дейностите по проекта на АЕК "Етър" "Традиции чрез иновации", подкрепен и финансиран по Програма Култура на Община Габрово.

В дискусията се включиха представители на ИМКА-Габрово, Музей „Дом на хумора и сатирата“, Община Габрово и млади хора, участвали в програми и проекти на АЕК "Етър".

Модератор на събитието беше г-жа Весела Герчева, която има над 10-годишен опит в сферата на неправителствените организации и е директор на програми и изложби в бъдещия детски научен център "Музейко" - София.

По време на дискусията беше представен филма от реализирания в Етъра флашмоб и бяха обсъдени присъствието в музеите и възможностите за участие на младите хора в различни проекти и инициативи, свързани със съхраняването и популяризирането на културното наследство. Предложените идеи ще бъдат разгледани и включени в бъдещ проект, който АЕК "Етър" да реализира през 2015 година.

На финала на срещата бяха раздадени грамоти на училищата, участвали в познавателната игра "Заветът на Лазар Донков". В играта се включиха ученици от ПГТ "Пенчо Семов", СОУ "Райчо Каролев", СОУ "Отец Паисий", ПТГ "Д-р Никола Василиади", ПМГ "Иван Гюзелев" и Национална Априловка гимназия. Победителите в нея получиха абонаментни карти за посещение на комплекса за 2015 г.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов