Продължава постоянното наблюдение на реките във Великотърновска община

Животът

24-10-2014, 10:34

Снимка:

sever.bg

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът на Велико Търново разпореди наблюдение на реките

Експерти са направили многократни обходи на опасните за заливане места

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов до 4 часа тази сутрин лично координира информацията и ръководи действията, свързани с високите нива на реките на територията на общината.

Експерти от общината са направили многократни обходи на опасните за заливане места на реките. В 3,00 ч. река Янтра при моста до квартал „Чолаковци” е достигнала6 м. при критични нива от 8,5 м.  и след това постепенно е започнала да понижава нивото си.

Кметовете на населени места са осъществявали постоянно наблюдение и с тях е поддържана връзка за даване на данни за състоянието на реките.

В Дебелец и Килифарево високите нива на водите на реките са довели до частично заливане на земеделски земи в най-ниските участъци. Няма залети и пострадали хора, къщи и сгради.

В просвета на Старият мост в град Дебелец има затлачени, влачени от високите речни нива води дървета. Веднага след понижаване на речното ниво ще бъдат предприети мерки за тяхното почистване.

В град Велико Търново, Дебелец и Килифарево със съдействие на полицията са били изпратени три патрулни полицейски автомобила за наблюдение и готовност за оказване на подкрепа при необходимост.

В момента речните нива на територията на общината са относително високи, но безопасни.

С оглед на очакванията за нови валежи и през днешният ден остава в сила разпореждането на Кмета на Община Велико Търново Даниел Панов за постоянно наблюдение на реките и докладване за тяхното състояние.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)