И в Севлиево червените въстанаха срещу ръководството на БСП

Животът

24-10-2014, 18:08

Снимка:

БСП

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

От БСП - Габрово се опълчиха на партиен шеф, бранят Кирил Добрев

Социалисти зоват Миков да предприеме непопулярни мерки за оздравяване на партията

Още една остра декларация срещу действия на ръководството в БСП бе разпространена днес. След Габрово, сега скочиха и червените от Севлиево. В декларацията им се казва, че социалистите от Общинската партийна организация са сериозно обезпокоени от „демократичните” изяви по медиите на членове на ръководството на БСП. Повод за недоволството отново е интервю на зам.-председателя на БСП Димитър Дъбов пред вестник "Преса", в което той казва, че трима-четирима богати младоци "взривяват и разбомбват" партията. В това число е визиран и Кирил Добрев, който водеше листата на столетницата в Габровския избирателен район. 

От Общинския съвет на БСП – Севлиево смятат, че посланията по медиите трябва да са позитивни и отнасящи се до ежедневните грижи на хората, гарантиращи сигурност, а също така да показват, че БСП е лява и справедлива партия. Резултатите от изборите за Европейски парламент и за 43-то Народно събрание са показателни и тревожни за наказателния вот на избирателите към социалистите по места и към ръководството на БСП, смятат подписалите декларацията. Според тях политиката, която БСП реализира през последния управленски мандат не е довела до подобряване живата на хората, затова кампанията, която БСП е водила е била трудна и в голяма степен с предизвестен край.

Общинският съвет на БСП – Севлиево посочва, че водачът на листата в региона - Кирил Добрев е успял за един месец да спечели доверието на актива на Общинската партийна организация, за да проведе една позитивна и успешна за тях кампания. Хората, които са гласували за „БСП лява България” са припознали Добрев за народен представител на регион Габрово и очакват той да роботи за решаване проблемите на общините, заявяват деклараторите. В откритото писмо Общинската партийна организация заявява, че очаква от председателя на НС на БСП Михаил Миков да наложи стил на управление, който да гарантира дисциплина, приемственост, отговорност и чуваемост между членовете на Изпълнителното бюро, Националния съвет и Групата депутати от „БСП лява България”, както и да вземе мерки, с които проблемите - вътрешно-партийни, междупоколенчески и личностни, да се решават в ръководните органи на партията. Общинският съвет на БСП – Севлиево смята, че Миков трябва да осигури чуваемост към всички критики относно политиките на БСП, отправени от граждани, симпатизанти, членове на партията и структурите на БСП по места.

БСП - Севлиево ще подкрепи Михаил Миков, ако предприеме навреме непопулярни мерки за оздравяването на партията, за припознаването и от младите хора, която гарантира социална справедливост и сигурност на работещите и пенсионерите.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)