Внимание: Оранжев код за вятър и сняг в областта

Животът

25-10-2014, 06:33

Снимка:

Wikipedia

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Код "Оранжев" за обилни валежи

Властите предупреждават за опасно време във Велико Търново и още 16 области

В областите Велико Търново, Габрово, Ловеч, Търговище, Разград и Шумен е обявен оранжев код за вятър и сняг днес. От МОСВ припомнят, че оранжевият код означава опасно време – прогнозирани са по-рядко случващи се метеорологични явления. Има опасност от щети и наранявания. Бъдете внимателни и се информирайте подробно и често за метеорологичната обстановка, съветват от МОСВ, основавайки се на данни и прогнози от НИМХ.

Оранжевият код днес е в сила за общо 17 области. В по-голямата част от страната валежите ще са от дъжд, а ветровете ще са силни.

И днес, в резултат на оттичането на реките водните нива в страната ще продължат да се повишават към устията им. През следващите 24 часа, вследствие на измерените и прогнозираните количества валежи от дъжд, повишения се очакват в басейна на река Янтра – горното течение (р. Росица, р. Дряновска, р. Белица, р. Джулюница, р. Голяма река). Същото важи и за горното течение на река Осъм.

Предвид динамичната метеорологична обстановка, както и действието на нарушители на естествения режим на реките, съществува риск от локални, внезапни наводнения.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов