Дряново и Троян все още в лапите на снега

Новините

27-10-2014, 10:08

Снимка:

Velikotarnovoutre.bg

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

9 населени места без ток

Във връзка с лошите метеорологични условия и усложнената пътна обстановка на територията на община Дряново и област Габрово, със Заповед на кмета на община Дряново, днешния ден е обявен за неучебен ден за всички училища в общината.
Заради обилния снеговалеж и нападалите дървета, пътната обстановка е усложнена, а автобусите от междуселищната мрежа се движат с големи закъснения.
Пътищата на територията на община Дряново са частично проходими при зимни условия. Снегопочистващите фирми спазват графика на почистване на общинска пътна мрежа и в чертите на населените места на територията на общината. 
От местната администрация призовават гражданите да ограничат движението си с лични МПС, неподготвени за зимни условия.
Кметът на Троян Донка Михайлова съобщи, че обстановката в Троян постепенно се нормализира, но 9 села все още са без ток след обилните снеговалежи. Цялата общинска пътна мрежа е проходима. „Проблем продължават да бъдат множеството нападали дървета. Вчера разчистихме пътищата от тях, но продължава да има много по тротоарите и по някои от пътищата, по които имаме стеснение. Днес включваме доброволци от общинската администрация, структурите на Гражданска защита и доброволци от военното поделение в града, които ще отстраняват нападалите клони и ще ги извозват. Най-тежко е състоянието в няколко села, в които повече от 48 часа няма ток. Това са селата Гумощник, Терзийско, Шипково, Голяма Желязна, Старо село, Ломец, Бели Осъм, Чифлик и Балканец. Без ток остават и някои от кварталите в града”, обясни Михайлова. По думите й се работи интензивно от структурите на ЧЕЗ по отстраняването на пораженията по електропроводите.
„Привлечени са групи от различни населени места в страната. Допълнително усложнение на ситуацията е и това, че мобилните връзки са силно затруднени, поради липсата на електрически ток”, допълни Михайлова. Тя уточни, че с кметовете на населените места без ток контактуват по между си с пряко посещение на място. „Без учебни занятия остават всички училища в селата без ток на територията на общината. Това ще остане така, докато не се възстанови електрозахранването. Градът започва нормалните си учебни занятия от днес”, каза още Донка Михайлова.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов