Театър Весел покани и куклено вариете „БОН-БОН, ОЛЕ!“

Велико Търново Лайф

29-10-2014, 09:43

Снимка:

Театър Весел

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Държавния куклен театър - Бургас ще гостува във Велико Търново

 В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 8 ноември от 11.00 чaса в читалище „Искра“ във Велико Търново, гостува спектакълът на Държавен куклен театър – Бургас „Бон-бон, оле! “. Автори на текста са Томас Имов и Мирослава Топчиева. Постановката е на Томас Имов, сценографията и куклите – на Свила Величкова, а музиката – на Кристиян Бояджиев. Актьорите, които участват в спектакъла са Женя Георгиева, Грета Кръстева и Неделина Роселинова. „Бон-бон, оле! “ е представление, представило българското театрално изкуство на световни фестивали в Санкт-Петербург, Измир и Вашингтон. 
Едно шеметно, пъстро, магическо вариете, в което бонбоните пеят, тортите се превръщат в екзотични птици, кроасаните играят казачок, а тарталетите са прелестни балерини.
Но в забавната програма на сладкишите нахълтва чудовището Плесен. Плесен успява да въвлече в недоразумения, хитри планове и предателство захарните герои и да вземе магическата пръчка на Водещия – магьосника Бонбон. Захарното царство е застрашено. Но отчаянието ще обедини героите и те ще спасят захарния свят. Спасен е светът на въображението.
Държавният куклен театър в Бургас е професионален театър за деца, основан през 1954 г. От тогава до днес героите на много български и световни класически произведения за деца оживяват под светлините на рампата на театъра. Цяла плеяда талантливи актьори с любов и ентусиазъм защитава престижен репертоар, създаден от най-добрите режисьори, сценографи и композитори на България при чудесни условия за работа. Чудесният екип от професионалисти с любов и всеотдайност създава облика на един от най-поетичните български куклени театри – Кукления театър на Бургас.
Проектът за съботните спектакли на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с подкрепата на Община Велико Търново.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов