Остава бедственото положение в Габрово

Мисия

29-10-2014, 09:46

Снимка:

Община Габрово

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

През Шипка вече е проходимо, днес е първият учебен ден за тази седмица

Бедственото положение на територията на община Габрово остава в сила, съобщиха от администрацията на кмета Таня Христова. Все още има 12 населените места и един от кварталите в града, които продължават да бъдат без ток. Екипите на „Енерго-Про” продължават да работят за отстраняване на повредите, като повечето от тях вече са отстранени. Основен проблем остават падащите от тежкия сняг клони и дървета, които възпрепятстват възстановяването на електричеството и причиняват нови аварии по електропреносната мрежа.  По отстраняването на авариите работят 28 екипа на дружеството, сред които допълнителни екипи от Добрич, Варна и Шумен.

 Продължава и работата по отстраняването на опасните и паднали дървета, които са сериозна опасност, както за достъпа до населените места, така и за пешеходците. 

От Топлофикация Габрово съобщиха, че аварията в един от основните тръбопроводи е отстранена и е възстановено нормално топлоподаване към абонатите на дружеството.

След 2 дни принудителна ваканция, днес вече е учебен ден за всички училища. Детските градини и ясли също ще приемат деца.

Движението за  Шипка е възстановено. Проходът е проходим при зимни условия. Забранено е движението на МПС с обща маса над 12 тона. Пътят за  к.к. Узана  е заснежен и проходим при зимни условия. Видимостта е силно ограничена до 50 м. поради мъгла. Проходими при зимни условия са участъците Габрово – Трявна,  Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново.

Общински пътнически транспорт изпълнява своите задължения в условията на зимна обстановка. Възстановено е движението по направлението – Недевци- Лютаци, както и се изпълняват разписанията по селските линии. При зимни условия е движението на автобусите в посока Габрово – Севлиево, Габрово – Трявна и Габрово – Дряново – В. Търново. Автобусите за гр. София се движат по разписание.

Влаковете между гарите Царева ливада - Габрово продължават да не се движат, поради липса на напрежение в контактната мрежа.

При възникване на кризисна ситуация, породена от усложнената зимна обстановка, можете да потърсите помощ на телефон 112, припомнят от общината.

От там апелират към гражданите да бъдат особено внимателни при придвижване и да избягват преминаването под дървета и стрехи на сгради.

Водачите да не паркират автомобилите си по начин, пречещ на движението на градския транспорт, както и на снегопочистващата и сметосъбиращата техника, предупреждават от местната власт.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)