Даниел Панов се срещна с Генералният консул на Русия в Русе Татяна Грушко

Животът

29-10-2014, 11:35

Снимка:

Община Велико Търново

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Грушко заяви, че консулството ще продължи успешната работа за развитие на взаимните контакти и сътрудничество

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов прие в кабинета си новият Генерален консул на Русия в Русе г-жа Татяна Грушко.Тя връчи на кмета консулската си екзекватура.

Госпожа Грушко заяви в началото на разговора, че нейното намерение е да продължи да работи за задълбочаване на традиционно добрите връзки между двете държави и двата народа, както и за развитие на партньорството на местно и регионално ниво.

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов предложи през лятото на 2015 година в Старата столица да се организира и проведе фестивал за руска култура, изкуства, бит, кухня. Той изрази убедеността си, че това събитие би способствало за продължаване и утвърждаване на традиционно добрите и приятелски връзки както между Велико Търново и побратименият град Твер, така и с други градове и региони в Русия. Този фестивал ще доведе до по-доброто познаване на хората, културите и ще породи много нови приятелства и надяваме си идеи за обмен не само в областта на културата, но и на бизнеса“- заяви г-н Панов.

Госпожа Грушко каза,че смята идеята за много добра. За оперативна подготовка бе  определен  вицеконсула, който ще работи заедно с общински експерти по подготовка на това предстоящо събитие.

На срещата бяха коментирани обстойно  много добрите контакти между ВТУ и университети в Русия.

Татяна Грушко декларира, че консулството има интерес да продължи успешната до момента работа за развитие и задълбочаване на взаимните контакти и сътрудничество между градовете, регионите и двете страни и народи. Тя заяви и личната си привързаност и прекрасното впечатление, което и е направил град велико Търново. „Имах възможността вече да видя много български градове, но съм особено приятно впечатлена и влюбена в атмосферата и излъчването на Велико Търново и неговите хора“- заяви г-жа Грушко.

Кмета на община Велико Търново заяви убедеността си, че с постигане на реалната финансова децентралицзация, за която всички кметове се борят градовете и общините в България ще имат много повече възможности за инвестиции, развитие и предоставяне на по-добри услуги и по-добри условия за живот на гражданите.Той представи подробно възможностите за правене на бизнес и инвестиции в града и региона и изрази надеждата си, че руски компании биха проявили интерес към развитие на свой бизнес, правене на инвестиции и откриване на работни места.

Панов представи провеждащото се през месец април Международното изложение „Културен туризъм“ и възможностите за презентиране на водещи туристически продукти и маршрути и заяви, че очаква още по-сериозно участие от страна на руски туристически и турагентски компании, които да презентират пред своите клиенти Велико Търново, като престижна и атрактивна туристическа дестинация.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)