Близо 3000 оперативни проверки направи ТД на НАП Велико Търново

Парите

29-10-2014, 12:48

Снимка:

novini.bg

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Броени дни до края на срока за деклариране на доходи

Инспекторите установили, че най-честото нарушение е неиздаването на касови бележки

За първите девет месеца на годината ТД на НАП Велико Търново направи на територията си 2996 броя оперативни проверки. В това число, по жалби и сигнали данъчните проверки са 114. Проверките на селектирани лица в търговски обекти имат най-голям дял, почти 80 %, или 2379 броя. 387 са неизрядните длъжници, които са били наблюдавани през 2014 г. Във връзка с установяването на налични активи са възникнали 125 проверки.

Общо 125 са проверките, осъществени от данъчната администрация, заедно с други институции. Най-чести са съвместните действия с органите на МВР /35 броя/ и с Агенцията по безопасност по храните-47 проверки. Заедно с Агенция Митници са насрочени 25, а с Инспекцията по труда-18 проверки.

Равносметката е: 158 бр.актове за установяване на административни нарушения. Най-често срещаното отклонение е свързано с Наредба Н-18 от 2006 г., като при 137 проверки е установено неиздаването на фискални касови бележки. Във връзка с осигурителното законодателство досега са възникнали 21 проверки. Наказателните постановления, които са издадени, са на обща стойност 86730 лв.

Във връзка със засилване на данъчно-осигурителния контрол, до края на годината продължават съвместните проверки с органите на БАБХ на търговци на едро и дребно с плодове, зеленчуци и храни от животински произход. Засилено е и дистанционното наблюдение на фискалните устройства в търговските обекти и при установяване на съмнително ниски обороти, обектите ща бъдат поставяни под постоянен физически контрол. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов