Отмениха бедственото положение в Севлиево

Мисия

30-10-2014, 08:01

Снимка:

Velikotarnovoutre.bg

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Остава бедственото положение в Габрово

Предстои оценка на щетите в общината

Бедственото положение в община Севлиево бе отменено вчера от 15:00 часа със заповед на кмета д-р Иван Иванов. Тежката зимна обстановка, породена от интензивния снеговалеж, блокираните участъци от пътната мрежа, липсата на електрозахранване и водоподаване, постепенно се нормализира.

Пътищата в общината са проходими при зимни условия. Автобусните линии от общинската, областната и републиканската транспортни схеми се изпълняват в съответствие с разписанията. Възстановени са нормални учебни занятия във всички училищата и детските градини на територията на общината.

Без вода продължават да бъдат части от селата Кастел, Попска и Агатово.

След проведената среща между кмета на община Севлиево и представители на Енерго-Про стана ясно, че авариите по високото и средното напрежение в града и селата са отстранени. Все още без ток са селата Сенник, Млечево, Боазът и махалите около тях. Множество аварии по ниското напрежение има в части от Севлиево и голяма част от селата. По отстраняването им продължават да работят 16 групи на електроразпределителното дружество, сред които и допълнителни екипи от Добрич, Варна, Шумен и Горна Оряховица.

Комисия от община Севлиево ще извърши оценка на щетите, нанесени от проливните дъждове и от обилните снеговалежи



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)