Държавата одобрява половин милион за справяне с щетите от снега във Велико Търново

Царевград Търнов

30-10-2014, 12:16

Снимка:

Община Велико Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

1.1 млн пък са отпуснати заради водното бедствие от юни тази година

По възможно най-бързия начин Община Велико Търново изготви и внесе в Междуведомствената комисия по бедствия и аварии, протоколи с описите на причинените щети от високите водни нива на реките и тежкият и мокър сняг, паднал между 25 и 27 октомври2014 г.

Междуведомствената комисия, на свое заседание е приела и одобрила внесеният проект и е одобрила изисканите необходими разходи за разплащане по дейности спасителни и неотложно аварийно- възстановителни   работи  за ликвидиране на последиците от  обилните валежи на 23, 25,27 октомври2014 г. в размер на 483 000 лв. Предстои разглеждане на проекта и окончателното му одобрение на заседание на Министерски съвет.

Средствата са за обекти в Килифарево – почистване на 1 участък на река Белица, Дебелец- три участъка на речното корито на река Белица, нанесени щети на улица, подпорна стена и свличане на земна маса на общински път в село Райковци, както и разчистване на паднала земна и скална маса и разчистване на паднали дървета и счупени клони, ремонти по тролейбусната мрежа в следствие на мокрият и тежък сняг.

 С Постановление на Министерски съвет № 340 са  отпуснати 1 177  460 лв. за разплащане на  спасителни и неотложно аварийно- възстановителни   работи  от дъжд и наводнение от 19-20 юни 2014 г.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)