Даниел Панов: Община Велико Търново има готовност за зимата

В напрегнатата снежна обстановка през изминалите дни работеха 8 снегорина и 2 опесъкочаващи машини

12-те души част от кризисният щаб, който бе създаден, имаха пълна координация с Пътна полиция и Гражданска защита. Това заяви кметът на Велико Търново Даниел Панов на редовното заседание на общинския съвет. Градоначалникът бе категоричен, че въпреки създалата се тежка обстановка, свързана с покачаването на нивото на реките и първия снеговалеж, се е реагирало изключително адекватвно. На всеки част кметовете от великотърновските общини са докладвали за ситуацията. Екипи на Енерго Про са работили неуморно, за да възстановят електроподаването към 24 населени места.

Панов съобщи, че 8 снегорина и 2 опесъкочаващи машини са раболи по улиците на града.  „6 допълнителни фирми се включиха в кризисната ситуация. Естествено първо главните улици ще започнат да се разчистват.“-обясни кметът. Той изказа благодарност на всички, които са взели отношение в кризисната ситуация. В тежкото положение са се включили дори курсанти от Националния военен унивеситет „Васил Левски“, който е осигурил и техника.

Кметът на Велико Търново заяви, че към момента продължава разчистване и до края на седмица то ще приключи. Градоначалникът бе категоричен, че Общината е готова за зимния сезон.

На извънредна сесия на Общинския съвет на 6.11.2014 година от 17:30 часа ще бъде обсъдена подготовката за зимата. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов