Убитата Цонка от Горна Оряховица е майка на 13 деца

Жената бе промушена с нож от приятеля си след скандал

Социалните във Велико Търново и Горна Оряховица търсят варианти за бъдещето на децата на 47-годишната Цонка Крумова Георгиева, която миналия петък бе намушкана с нож от своя приятел - 41-годишният Венелин. Жената бе открита да лежи обляна в кръв, в градинката пред горнооряховски блок в петък по обяд. Тя бе приета в областната болница, като първоначално се съобщаваше, че въпреки множеството порезни рани по корема и засегнатия бял дроб, няма опасност за живота й. На 28 октомври обаче, жената почина, в следствие на настъпили усложнения. 

Цонка, чийто постоянен адрес е в Горна Оряховица, се оказа майка на 13 деца. Тя и многолюдната й челяд са добре познати на социалните работници в региона. Някои от големите и деца отдавна са изхвръкнали от семейното гнездо, някои от малките пък през годините са били настанявани в Дома "Пеньо и Мария Велкови" във В. Търново. Въпреки това обаче много от децата на убитата Цонка остават без родителска опека, след нейната внезапна смърт.

Velikotarnovoutre разбра, че в момента се издирва разширен роднински кръг, в опит някои близък на децата да поеме грижата за тях. Ако не бъдат открити роднини, за подрастващите ще се търсят приемни семейства, а последният вариант е настаняването им в институции.

Цонка Крумова намери смъртта си след бурна връзка с криминално проявен по-млад мъж, който в момента е в ареста с постоянна мярка "задържане под стража".



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов