От ГД "Днес" настояват за ремонт на стъпалата в централната част на Велико Търново

Животът

31-10-2014, 07:06

Снимка:

Velikotarnovoutre.bg

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Отправени са запитвания към кмета и областния управител

Продължава търсенето на отговори от институции след сигнали на граждани в Гражданско движение „ДНЕС”.

До кмета на община Велико Търново е отправено запитване за спешно разрешаване на проблема с критичното състояние на стъпалата в централна градска зона, а именно – тези от улица „Панайот Ангелов” към улица „К.Кисимов” и от дясната страна на ОУ „Димитър Благоев” от улица „Ц.Церковски”.

 Състоянието им създава опасност не само поради липсващите стъпала, но и поради пропадането на терена до тях.Настоящите стъпала са непроходими и при благоприятни климатични условия, а през настъпващия зимен сезон са непосредствена заплаха за преминаващите. Необходими са  спешни мерки или за ремонтирането им, или цялостното им затварянето през зимния период.

Поискано е и становище на Областна администрация по отношение състоянието на моста над река Янтра част от участъка „Присовски завои” и съдействие за предприемането на необходимите мерки от Агенция пътна инфраструктура. През изминалата година благодарение на съвместните усилия на Гражданско движение „ДНЕС” и Областна администрация  в настоящият пътен участък бяха предприети  мерки за обезопасяването и частично подновяване на загражденията.

 За съжаление настоящият мост остана извън предприетите инициативи.От движението напомнят, че е необходимо цялостно почистване, подмяна на перилата, както й актуално замерване на конструкцията, относно пригодността й на натоварване като част от натоварен пътен участък от националната мрежа.

От движението продължават участието си и в Обществено консултативния съвет към РИО,като на първото заседание за учебната 2014/2015 година на 31.10 освен обсъждане на план-приема ще докладват и за направените изводи от Трети областен форум „Хората нашият капитал” Средно образование и местен бизнес проведен на 27.08 .

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов