Ситуацията в Габрово се нормализира

Животът

31-10-2014, 09:49

Снимка:

Velikotarnovoutre.bg

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

11 екипи работят по отстраняване на клони и дървета

Времето в община Габрово е облачно, мъгливо, без валежи.  Духа слаб северен вятър със скорост до 1 м./сек. Температурата на въздуха, измерена в централна градска част от общинската МТО станция, е  2,8°С. Влажността на въздуха е висока - 96 %.

Проходът Шипка е проходим. Пътната настилка е почистена и мокра. Забранено е движението на МПС с обща маса над 12 тона. Пътят за  к.к. Узана  е почистен и мокър.  Видимостта отново е силно ограничена, до 50 м., поради мъгла. Температурата на въздуха е 3°С.

Почистени, проходими и мокри са пътните настилки в участъците Габрово – Трявна,  Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново.

Общински пътнически транспорт изпълнява своите задължения. Автобусите се движат по разписание. Изпълняват се разписанията и по селските линии. Нормално е  движението на автобусите в посока Габрово – Севлиево, Габрово – Трявна и Габрово – Дряново – В. Търново. Автобусите за гр. София се движат по разписание.

Движението на влаковете между гарите Царева ливада - Габрово, е възстановено.

Топлоподаването от “Топлофикация Габрово“, е възстановено.

Електрозахранването на територията на община Габрово е възстановено. Няма населени места без ток.

На телефоните на Общ. СС няма получени сигнали за бедстващи хора на територията на община Габрово. При възникване на кризисна ситуация, породена от усложнената зимна обстановка, можете да потърсите помощ на тел.112.

Апелираме към гражданите да бъдат особено внимателни при придвижване и да избягват преминаването под дървета и покриви с надвиснал сняг.

Днес приоритетно усилията в общината са насочени към продължаване на дейностите по отстраняването на надвиснали дървета и клони. Единадесет екипа работят по изрязване и отстраняване на  паднала дървесна маса.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)