Арестуваха крадеца на музикалните инструменти от читалището в Горна Оряховица

Мисия

31-10-2014, 12:53

Снимка:

Velikotarnovoutre.bg

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сдружение „С вяра в доброто“ остана без офис

Гайдата, гадулката и тамбурата са върнати на ансамбъл "Сидер войвода"

Откриха извършителя на кражбата на музикални инструменти от читалището в Горна Оряховица. Престъплението бе извършено на 7 октомври,чрез взломяване на дървената врата на репетиционната зала. Тогава изчезнаха гайда, гъдулка и тамбура на стойност около 2 400лева. Разследващите влезли в дирите на извършителя. Крадецът е 35- годишният Л. И. от Леденик. Мъжът не е с чисто съдебно минало, а това е едно от многото му противозаконни прояви. Осъждан е за кражби, грабеж и противозаконно отнемане на автомобил в нетрезво състояние на регионалния коардинатор на ВМРО за Велико Търново.

Музикалните инструменти са установени в антикварен магазин във Велико Търново. Те са иззети и са върнати на ансамбъл „Сидер Войвода”.

С постановление на Районна прокуратура- Горна Оряховица извършителят на кражбата е задържан за срок до 72 часа. Припомням ви, че заради кражбата на музикалните инструменти младежите от сдружението "С вяра в доброто" бяха любезно помолени да освободят офиса, в който провеждаха сбирките си. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов