Времето днес и през ноември

Царевград Търнов

01-11-2014, 07:26

Снимка:

Архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Леко затопляне прогнозират синоптиците

През нощта ще е облачно и дъждовно. Сутринта валежите навсякъде ще спрат. На места ще има намалена видимост или мъгла. През деня облачността ще се разкъса, а в крайните северозападни райони и ще намалее до незначителна. Вятърът ще е слаб, предимно от северозапад. Минималните температури ще са между 4 и 9. Максималните ще са между 9–10 във Великотърновско. Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна. В Стара планина Днес и утре облачността ще е разкъсана, без валежи, а времето ще остане почти тихо. Сутринта на места е мъгливо. Минималните температури са между 2 и 7, максималните ще са между 7 и 13. От понеделник до средата на седмицата облачността ще е незначителна. Сутрин на места ще има намалена видимост или мъгла. Ще духа слаб вятър, предимно от югоизток. Минималните температури ще са между 0 и 5; максималните постепенно ще се повишат до 12–17. Към края на периода облачността и вероятността за валежи ще се увеличат. Температурите към сряда ще се повишат с още 1-2.
В началото на ноември ще започне затопляне. Облачността ще се разкъса и през следващите дни до средата на първото десетдневие над планинските райони ще преобладава слънчево време, а в равнините на все повече места ще има мъгла или ниска слоеста облачност и там температурите ще остават по-ниски. През периода 6-10 ноември времето над страната ще се определя от циклонални вихри и ще се създаде валежна обстановка, но ще се задържи сравнително топло за сезона, въпреки че в края на десетдневието температурите слабо ще се понижат. През първата половина от второто десетдневие валежи не се очакват. След временно понижение, температурите относително ще се повишат. Повече слънчеви часове ще има в планинските райони, а в равнините мъглата ще е често явление. Към 17-18-ти облачността ще се увеличи и на много места ще има валежи, температурите ще се понижат.

В началото на третото десетдневие температурите ще се понижат. Ще има валежи от дъжд, които в Северна България и по високите полета ще преминат в сняг. Временно спиране на превалявания се очаква в средата на десетдневието. През последните дни на месеца температурите още се понижат, отново ще има валежи, в по-голямата част от страната вече от сняг. 





Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов