Близо 200 акушерки втори ден във Велико Търново

Мисия

01-11-2014, 15:45

Снимка:

Алианс на българските акушерки

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Във Велико Търново започва Академия за акушерки

2 милиона бебета умират всяка година в света, 40 милиона жени нямат достъп до акушерска грижа

Близо 200 акушерки от цялата страна втори ден провеждат във Велико Търново своята годишна Академия. На форума присъстват и авторитетни международни лектори.

Приветствия до всички участници изпрати вчера кметът на Велико Търново Даниел Панов. Поздравителния адрес на градоначалника поднесе лично председателят на Великотърновския общински съвет Николай Ашиков, който присъства при откриването на Академията.

Специално обръщение към здравните специалисти изпрати и евродепутатът Мария Габриел. В него европейският народен представител изнася данни, че 40 милиона жени по света са без достъп до болница и обучени акушерки. „Затова днес е време трудът на акушерките да бъде изведен на преден план и да бъде зачитан по достойнство. Защото те са тези, които гарантират, че първия ден на бебето не е неговия последен!“ По думите на Мария Габриел 2 милиона бебета могат да бъдат спасени всяка година, ако се предотврати смъртността на новородените. 2,9 милиона бебета годишно умират в рамките на 28 дни след раждането.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов