„С вяра в доброто“ събира средства за ремонт на манастир

Младежите откликват на молба на две сестри от манастир в село Арбанаси

Доброволците от сдружението „С вяра в доброто“ подеха нова благородна инициатива. Младежите събират средства за ремонт на манастира „Св. Николай Чудотворец“ в село Арбанаси. Светата обител е на самоиздръжка и средствата отделени за реновиране вече са свършили. За помощ към достойните българи от организацията се обърнали две сестри от манастира.

Изграждането на верандата  обаче е само започнато, но недовършено. Необходимите са  1 000 лева за обезопасяване на балкона. Идеята на благодетелите е да съберат средства и лично да се разплатят с майсторите.

"Сестрите работят много усърдно и манастира е наистина много добре поддържан."- заяви председателят на сдружението Лъчезар Любенов.

Манастирът е основан през XIII век по време на царуването на Асеневци. Опожаряван е и ограбван многократно след падането на Велико Търново под турско робство, а през 1393 почти всички монаси в него били избити. Въпреки всички беди, което са сполетявали Божията обител, тя винаги е била възстановявана. Ако желаете да дарите средства: IBAN: BG98FINV91501016039218 /BGN/
SWIWT CODE: FINVBGSF
BRANCH: GORNA ORYAHOVITSA
BENEFICIARY NAME: LACHEZAR ALEKSANDROV LYUBENOV



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)