Горнооряховската библиотека спечели трети проект за закупуване на нова литература

За 2013-та години библиотеката има 2 000 читатели

Близо 3000 лв. получава Общинска библиотека в Горна Оряховица за закупуване на нова литература. Средствата се отпускат по проект на Министерството на културата „Библиотеките – съвременни центрове за четене и информация”.

„Горнооряховската общинска библиотека кандидатства по проекта като изпрати в културното ведомство списък с книги за одобрение. Книгите в този списък трябва да бъдат от възможно най-голям брой издателства, като преимущество имат българските автори и детската литература”, коментира Светла Гъркова, главен библиотекар. В момента тече процес на закупуване на литературата от издателствата. В края на ноември книгите ще бъдат предоставени на читателите.

„Общинска библиотека печели за трети път подобен проект. Одобрението на Министерството на културата се прави на база брой читатели, раздадена литература и посещения. Това може само да ни радва, защото показва, че Общинска библиотека има много и активни читатели и развива добра просветна дейност”, каза още Светла Гъркова.

За 2013 г. Общинска библиотека има около 2 хил. читатели, регистрирани са над 25 хил. посещения и са раздадени близо 55 хил. тома литература.

Ежегодно в библиотеката се провеждат литературни четения, творчески срещи, представяния на книги, детски утра, разпространение на библиотечно-библиографски знания сред децата. Голям интерес сред малчуганите предизвикват темите за това как се подреждат книгите, какво е библиотечен каталог, как да станат читатели, как да опазват книгите и др.

На 6 ноември в 14.00 ч. Общинска библиотека ще бъде домакин на представяне на книгата „Усмивката на кучето” с автор Димана Трънкова



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов