През 2014-та година в старата столица -143 тежки катастрофи, 14 загинали

Крими

03-11-2014, 15:17

Снимка:

Velikotarnovoutre.bg

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стартира акция "Зима"и Пътна полиция започва масови проверки

Броят на ранените при ПТП се увеличава

От началото на годината в старата столица са станали с 21 повече тежки катастрофи в сравнение с 2013-та, заяви главен инспектор Николай Иванов, началник на Пътна полиция Велико Търново. 14 души са намерили смъртта си в следствие на ПТП, а 170 са били ранени. Броят на починалите се запазва в сравнение със същия период миналата години, но ранените се учеличават с 22-ма.

Според статистика на великотърновската пътна полиция относителния дял на загиналия пешеходци от пострадалите при катастрофи е 30%.

„През месеците октомври, ноември и декември аварийността на автомобилите нараства, а от там и инцидентите.“-поясни Иванов. Според него много шофьори подценяват изправността на колата си. Главният инспектор призова за повишено внимание сред водачи, особено в пиковите часове, когато хората се прибират от работа, а вече се стъмнява по-рано.

Той припомни, че 16 ноември е световен ден на потърпевшите и загинали при пътни произшествия. Тъй като тази дата се пада в неделя, полицията ще почетте паметта на жертвите по пътищата в петък 14.11.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)