Изложба и годишна среща на Общините в защита правата на детето

Велико Търново Лайф

04-11-2014, 09:08

Снимка:

dama.bg

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

До края на месец ноември, експозицията ще бъде поставена в общо 10 града

Годишната среща  на Общините – приятели на детето ще се проведе във Велико Търново. Тя е традиционна среща на общините със статут Община - приятел на детето, както и на общини, които имат желание да се присъединят към инициативата, представители на държавни институции, неправителствени организации и други партньори. Тя има за цел да създаде среда за споделяне на опит и добри практики в областта на прилагане на Конвенцията на ООН за правата на детето, насърчаване на детското участие, осъществяване на ефективни политики и програми, които осигуряват по-добри условия за живот и развитие и  гарантират най-добрия интерес на децата в съответните местни общности.

Годишната среща на общините – приятели на детето се провежда в рамките на поредицата от събития в България и по света, посветени на 25-ата годишнина от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето. Целта на срещата е осъществяването на диалог за непосредствените ползи и дългосрочни ефекти от членство в мрежата на общините – приятели на детето и постигане на съгласие по ключови приоритети и области за интервенция, които да са в основата на Годишния план за развитие на мрежата от общини - приятели на детето  през 2015 година, както и улесняване на  обмена на информация, идеи и добри практики в сферата на закрила на детето, и споделяне на предизвикателства на местно и национално ниво, които общините искат да адресират заедно като мрежа.

Утре в 13:00 часа ще бъде открита фотографска изложба на УНИЦЕФ „Детските права имат лице и история“ , а в 13:30 е началото на конференцията на Общините – приятели на детето. През сградата на общината г-жа Таня Радочай, УНИЦЕФ България, г-жа Ева Жечева, Държавната агенция за закрила на детето и г-н Даниел Панов, кмет на старата столица ще дадат старт на срещата.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)