Ток потече по ВиК тръби

След като през уикенда болярите бяха на сухо, няколко домакинства получиха по тръбите си вода и ток едновременно

Сигнал, че по тръбите във великотърновски блок тече електрически ток е бил предаден в пожарната в неделя, съобщи за Velikotarnovoutre директорът на регионалната дирекция Красимир Кръстев. Сигналът е бил подаден първо на спешния телефон 112 от втрещени хора, живущи на улица "Баба Мота" 16, входове А, Б и В. Огнеборците незабавно са уведомили електроразпределителното дружество "Енерго Про", както и "Овъргаз", тъй като районът е газифициран, обясни шефът на пожарната. 

След незабавната реакция на дежурните екипи, станало ясно, че проблемът идва от бойлер, който не е добре занулен. Неизправният уред офазил ВиК инсталацията на трите входа. От "Енерго ПРО" съобщиха, че при замерване до електромерите не било установено отклонение от нормите. По вътрешната ел.-инсталация обаче техниците констатирали отклонение от 10 волта, предизвикано от неизправния електроуред. Майсторите установили къде точно се намира опасният бойлер и са дали предписание на собствениците за ремонт или подмяна.

Ден преди по тръбите на хората да потече ток, те бяха пресъхнали заради голяма авария, оставила старата столица и 13 селища без вода за денонощие. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов