Общината ще плаща на полицията заради "паяка"

Царевград Търнов

05-11-2014, 17:43

Снимка:

Архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

МВР осъдило "Паркинги и гаражи"

Предстои общинската хазна във Велико Търново да плати 10 000 лева, загубени в дело срещу "паяка". Областната дирекция на МВР е осъдила за толкова общинската фирма "Организация на движението, паркинги и гаражи", заради липса на лиценз за охранителна дейност. Не е бил спазен Законът за частната охранителна дейност, по който санкцията можело да бъде и 50 000 лв. 

Глобата по наказателното постановление е потвърдена и от Административния съд, а решението е окончателно. 

Нарушението било засечено през март тази година при проверка на денонощно охраняемия паркинг за репатрирани от "паяка" автомобили.

Служители от силовото ведомство установили, че общинското дружество събира пари срещу лична карта от собствениците на вдигнати коли и извършва пропускателен режим с вдигане и пускане на бариерата и с отваряне и затваряне на врата. Така дежурният служител е извършвал охранителна дейност, без да има право на това, според подробности, изнесени от "Труд".

Изискани били графиците от началото на годината и книгата за приемане и издаване на автомобилите. Било дадено и задължително предписание общинското дружество да се снабди с лиценз, който се предоставя от МВР. Въпреки това разпореждането не е било изпълнено и областната полиция наложила наказателното постановление.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов