Отпадането на таксата "сградна инсталация" - няма такъв филм

Царевград Търнов

05-11-2014, 17:19

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Няма битови абонати, пожелали да им пуснат парното от четвъртък

Губернаторът и чиновници останаха на студено

Авария по тръбите на “Топлофикация ВТ” остави без парно областната администрация, НАП и всички държавни институции в района на Старото военно училище, съобщи вестник "Янтра ДНЕС". "Преди два дена завъртяхме цикъла към областната администрация и се получи пробив на тръбата в района на Арката на генералите. Има авария на още едно място в този район, предстои да го локализираме и да отстраним пробивите, за да подадем парно на държавните институции, обяснил пред вестника заместник изпълнителният директор на “Топлофикация ВТ” инж. Красимир Игнатов.

Проблем в старата столица се оказва пускането на парното за домакинствата. При първото застудяване нямаше нито един оптребител, пожелал да му бъде пуснато парното, за което Velikotarnovoutre съобщи. В момента пък, от 90 абонатни станции във Велико Търново заявки за пускане на парно след проведени общи събрания са подали само 7 блока. "Никого няма да топлим насила, когато си подготвят документите, ще им пуснем парното", посочва инж. Игнатов.

Той е категоричен, че няма такова нещо като отпадане на такса сградна инсталация. Още през 2010 година има решение на Конституционния съд, че такса сградна инсталация се дължи от всички съсобственици в етажната собственост, обяснява инж. Игнатов по повод информация, че има варианти потребителите, отказали се от парно, да се измъкнат от таксите за преминаващите през дома им тръби.

По думите на Игнатов “Топлофикация ВТ” е подготвена за нормална работа през тази зима. Въпреки забавянията в плащането на сметките за природен газ, няма опасност от спиране на газоподаването към ТЕЦ-а.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов