Българите сме най-отворени за духовни практики

Мисия

06-11-2014, 09:00

Снимка:

архив

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Прочут холандски психолог идва във Велико Търново

Гуруто Джанака бе на двудневна визита във Велико Търново

Много нови последователи от Велико Търново има вече известният холандски психолог Джак Пенърс – Джанака. Той бе на двудневна визита в старата столица, по време на която се срещна с десетки боляри. Тук той представи единствената по рода си Европейска академия по духовна психология. Това е училище, посветено на личностното развитие. „За първи път в нея се провежда обучение по съвременна психология, в комбинация с метафизика и акцент върху духовността, което в основата си формира същността на тази школа”, обясни създателят  й Жак Пенърс. „Академията има много практически занимания и спокойно можем да я наречем – училище за живота, защото хармонизира взаимоотношенията ни с околните, а това променя и собствения ни живот. Не може да бъдем успешни, ако не получим силата на предишните поколения чрез добри взаимоотношения с родителите си. Затова в Академията има и различни методи за излекуване на връзките ни с тях„, обясни известният психолог. Според него българите са най-отворени към духовното обучение и практики, и затова Европейската академия за духовна психология в момента се провежда само у нас.

Седем обучителни модула предстоят в рамките на Академията за духовна психология. Първият за първата учебна година започва на 11 декември в хотел „Боляри” край Килифаревския манастир.

Всеки трябва да реализира собствен проект за щастие, съветва Джанака. Сред неговите студенти в момента са лекар, бизнесмен, камериерки, учащи се.

Снощи холандецът, който има хиляди последователи в света, представи пред обширна великотърновска аудитория така наречените семейни констелации. Ден по-рано пък боляри имаха възможността да чуят от известния гуру лекцията "7-те динамики на положителната промяна". Да изживяваш мечтите си и да правиш това, което искаш е формулата за щастие на холандския психолог.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов