Деца ще се запознаят с дейността на униформентите и работата с полицейско куче

Животът

06-11-2014, 10:07

Снимка:

Даниел Йорданов

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Инициативите са по повод националния празник на българската полиция - 8 ноември

Органите на реда ще представят на деца от детски градини полицейска служебна техника и оборудване, което използват в своята дейност. Служителите на МВР ще демонстрират пред малчуганите от ЦДГ „Евгения Кисимова” във Велико Търново работа със служебното полицейско куче. От сектор „Пътна полиция” пък ще проведат беседа, посветена на пътната безопасност и запознаване с полицейското оборудване, което използват в работата си пътните полицаи с деца от ЦДГ “Ивайло” във В. Търново. Униформените ще посетят и ЦДГ „Елена Грънчарова” в Г. Оряховица.Там също децата ще научат повече за полицейската техника, както и за задържане на извършител на престъпление, с помощта на полицейско куче. Беседа за безопасността на движението и демонстрация на полицейска техника ще се проведе пред деца от ОДЗ „Божур” – Г. Оряховица

В двора на ОУ „Ф. Сакелариевич” - Свищов също ще се проведат демонстрации на полицейска техника пред ученици от началния курс. Децата от Павликени също ще получат нови знания, свързани с дейността на служителите на МВР. Полицаи ще посетят ОУ „Климент Охридски, където ще информират малчугани от началния курс на училището.

В двора на ОУ „Кирил и Методий” в с. Асеново служители на РУ – Стражица ще проведат демонстрация на техники и способи, използвани в полицейската работа.

Демонстрация на полицейска техника ще се проведе и пред ученици от СОУ „Ц. Церковски” – П. Тръмбеш. И деца от ЦДГ „Радост” в гр. Елена.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов