Дете с опасност за живота, друго ранено, след като върху тях руханала ограда

Новините

07-11-2014, 10:50

Снимка:

btvnews.bg

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Децата са приети във Великотърновската болница

4-годишно момченце бере душа в Търновската болница, а негово 6-годишно съседче е с черепна травма, след като върху двете деца се срути тухлена ограда. Инцидентът станал вчера следобед в полскотръмбешкото село Раданово, предаде вестник "24 часа".

Малкият Николай и баткото Румен преминавали по улица под жп линията Горна Оряховица - Русе в ромската махала, когато паянтовото ограждение на частен имот, високо около 1.80 м, се разрушило върху главите им.
Близките извадили затрупаните деца и първо ги откарали с частни коли в спешния център в Полски Тръмбеш. Оттам е преценено, че състоянието на децата е сериозно и били транспортирани в търновската болница.

По-тежко пострадал е малкият Николай, той е с черепно-мозъчна травма, счупено бедро и с опасност за живота. Другото момче също има травма на главата, но състоянието му е добро.

Според кмета на Раданово Йордан Йорданов оградата, е паднала от вибрациите на преминаващ по жп линията влак. "Навремето оградите са строени скрепени с кал и без стабилни основи. Те са били допълнително подмити от обилните валежи т.г., а жп линията е само на около 100 метра от къщите в ромската махала и вибрациите са значителни", обясни пред "24 часа" Йорданов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов