Банкови служители играят театър благотворително

Пътуващата трупа е в старата столица на 10 ноември

Вместо професионални актьори, в ролите на пиесата „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“ по Андерсен, търновската публика ще може да види банкови служители! Уникалното по рода си представление е утре, 10 ноември.

Пътуващата трупа артисти обикалят театрите в страната с представлението си от началото на ноември и плануват да зарадват публиката в повече от 30 български града.

Идеята за пътуващия театър е на Сдружение с нестопанска цел „Протегни ръка“, създадено през 2004 година от банкови служители.

Ролята на сдружението е чрез дарения от служители, клиенти и приятели да помага за лечението на болни деца от социално слаби семейства или сираци. За 10 години сдружението е „протегнало ръка“ към над 1600 болни деца, подпомагайки с финансови средства тяхното лечение в страната или чужбина, припомни "Преса". В подкрепа на тази благородна мисия преди 2 години се ражда идеята за пътуващ театър и началото бе поставено с постановката „Малкият принц“ по Антоан дьо Сент-Екзюпери. След два успешни сезона на „Малкият принц“, 49 представления в 42 града на страната, театърът събра над 160 000 лева дарения.

Втората пиеса от инициативата на непрофесионалните актьори - пиесата „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“ е адаптация по едни от най-обичаните приказки на Ханс Кристиян Андерсен. Техните поуки остават актуални и до днес. Актьорите избират да поставят точно тях, защото искат да отправят своето послание за доброта и съпричастност към болката на другите.

Тяхната  цел не е да докажат колко добри актьори могат да бъдат банковите служители, а да напомнят, че всеки от нас може с малко да помогне на дете в нужда.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов