Заловиха още трима пияни шофьори, единият катастрофирал

Крими

09-11-2014, 13:21

Снимка:

ОД МВР

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Полицейски хайки по пътищата на областта, 1989 граждани проверени само за 6 дни

Продължават интензивните полицейски проверки в региона

Вчера полицейски патрул, който се отзовал на сигнал за катастрофа се натъкнал на пиян шофьор. Ударът станал в Горна Оряховица между лек автомобил «Фиат Типо», управляван от 64-годишният П. П. от железничарския град и паркиран лек автомобил «Ситроен Ксара». При проверка на водача на фиата за употреба на алкохол с техническо средство, апаратът е отчел 1.85 промила. П. П. е отказал кръвна проба за химичен анализ. Пияният е за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е образувано бързо производство.

В петък около 22,30 ч. в с. Драгижево е извършена полицейска проверка на лек автомобил «Фолксваген Пасат», управляван от 50-годишният Т. А. от същото село. Той пък карал с 1,51 промила. Водачът е отказал кръвна проба. Задържан е с полицейска мярка за 24 часа. Същата вечер в Елена, в хода на специализирана полицейска операция е извършена проверка на лек автомобил «Ауди», управляван от 30-годишният Н. Д. от с. Стара река. При пробата дрегерът отчел  2,13 промила. По тези два случая също са започнати бързи производства в съответните полицейски управления.

През миналото денонощие полицейските патрули в област В. Търново са проверили общо 396 граждани, от които 84 за употреба на алкохол и 303 автомобила, от тях 36 товарни и автобуси. Съставени са 30 акта и са наложени 80 глоби с фиш.

68 коли и 68 граждани пък са проверени при специализирана полицейска операция по метода "широкообхватен контрол", проведе на територията на РУ – В. Търново и Павликени. Съставен е един акт и са наложени 8 глоби по фиш. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов