Бабата на 4-годишното дете, върху което падна ограда почина от инфаркт

Баща му пък бил в затвора

Двете деца, които пострадаха след като върху тях рухна тухлена ограда са стабилизирани. Благодарение на бързата реакция на очевидци малчуганите успяха да се спасят. След като върху тях паднала постройката те започнали да викат за помощ. Хора от махалата измъкнали децата изпод отломките и ги откарали в спешната помощ в Полски Тръмбеш. Лекарите там преценили, че състоянието на хлапетата е сериозно и издали заповед за транспортирането им до областната болница във Велико Търново.
Директорът на търновската болница д-р Стефан Филев успокои, че след направената операция на 4-годишното дете, състоянието му вече е стабилизирано и е извън опасност за живота. Предстои в следващите дни да бъде решено дали лечението на детето да продължи в търновската болница, или той да бъде преместен в специализирана клиника по детска травматология. Другото дете е в отделението по неврохирургия с по-лека травма на главата, в основата на черепа. Той е контактен и няма опасност за живота му.
Срутилата се ограда е била висока около 1,80 м. Тя се намирала близо до жп линията и тъй като няма стабилни основи, от вибрациите на преминаващите ежедневно на 100 метра от нея влакове, тухлите постепенно са се разместили и се е очаквало тя да падне. Само броени минути преди оградата да падне, е минал поредният бърз влак, който вероятно е станал и конкретната причина за срутването. Оградата била на къщата на самотно живеещата вдовица, която нямала финансови средства за да плати на майстори строители да премахнат зида.

По същото време, когато оградата паднала и затиснала малкия Николай, на 30-ина км от него, в Бяла, Русенско, баба му Мария получила инфаркт. Възрастната жена била откарана в болницата в Русе и починала същия ден. Бащата на Ники бил пък в затвора за кражби. 4-годишното дете живеело само с майка си. Тя обаче нямала време да му обръща внимание, тъй като ходела да събира орехи и други плодове, които да продава и да изкарва някой лев за хляб. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов