Изложба и беседа в памет на жертвите от катастрофи организират от ОД МВР Велико Търново

Животът

12-11-2014, 15:09

Снимка:

Velikotarnovoutre.bg

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Отец Славчо ще отслужи панахида в памет на починалите на пътя

С резолюция на Асамблеята на Обединените нации от 26 октомври 2005 г. за повишаване на безопасността на движението по пътищата в целия свят се отправя призив към правителствата и международната общественост, всяка трета неделя на месец ноември да бъде ден за възпоменание на жертвите от пътно транспортни произшествия. През 2014 г. за този ден е определена датата 16 ноември.

Мероприятията, за почитане паметта на загиналите при пътни инциденти в ОДМВР – В. Търново ще започнат още на 14 ноември (петък). От 11,00 ч. в шоурума на автокомплекс „Тойота” във В. Търново ще бъде подредена изложба от снимки на тежки пътнотранспортни произшествия, регистрирани на територията на област В. Търново от архива на ОДМВР – В. Търново.

Ученици от ПГ по електроника „А. С. Попов” във В. Търново ще беседват с представители на институциите, които първи се отзовават на местопроизшествието – „Пътна полиция”, Спешна помощ – В. Търново и РД „ПБЗН” – В. Търново.

Гости на инициативата ще бъдат областния управител проф. Георги Камарашев, кмета на община В. Търново инж. Даниел Панов, Изпълнителния директор на МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов” д-р Стефан Филев, началникът на „Спешна помощ” – В. Търново д-р Валентина Хаджирадева, началникът на НВУ „В. Левски” бриг. ген. Тодор Дочев, директорът на РД „ПБЗН” – В. Търново Красимир Кръстев, директорът на ОДМВР – В. Търново Стефан Николов служители на сектор „Пътна полиция”.

Отец Славчо ще отслужи панихида в памет на жертвите от пътнотранпортни произшествия.   

Със съдействието на великотърновския митрополит Григорий на 16 ноември 2014 г. (неделя) в църковни храмове в цялата област ще бъдат отслужени Заупокойни молитви в памет на жертвите от пътнотранспортни произшествия.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов